Looking for JONI

 IMG_1049
LOOKING FOR JONI is de naam van het nieuwste project van Iris en betreft een programma waarin Joni Mitchell en haar muziek centraal staan. Lees hieronder meer over het project:
De eerste liedjes die Joni zong, zong ze voor haar mede-patienten toen ze als 9 jarig meisje ten gevolge van polio voor langere tijd in het ziekenhuis verbleef. Toch had ze in haar jongste jaren vooral een passie voor schilderen. Daar kwam verandering in toen een leraar van haar school opmerkte: “maar als je zo kunt schilderen met een kwast, kun je dat óók met woorden…” En inderdaad, ze bleek de gave te hebben om persoonlijke gevoelens, relaties en tragedies op onnavolgbare wijze te vertalen in haar stem en haar muziek.
Joni Mitchell wordt sindsdien gezien als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van de 20e eeuw. Een duik in haar werk, haar carrière en leven brengt een golf aan talenten en successen met zich mee. Misschien is naast ‘creativiteit’ wel haar grootste kracht, haar behoefte en gave om bekende paden te verlaten en nieuwe avonturen aan te gaan.
In Looking for Joni gaan zangeres Iris van der Made, pianist Pieter van Santen, gitarist Rene Bubberman, bassist Dan Simon en drummer/percussionist Wytze van der Zweep, op zoek naar ‘Joni’, naar bijzondere verhalen achter de muziek en naar zichzelf in haar muziek. Hoogtepunten als Woodstock, Both Sides Now, Coyote en Big Yellow Taxi passeren de revue, maar ook minder bekend werk uit haar verschillende muzikale periodes.

Looking for JONI op Jazz Festival Delft 2015